Velkommen innom til min kaotiske håndarbeidsverden. Bloggen ble startet for å motivere meg selv til å fullføre noen ufo'er, men helt kvitt dem blir jeg nok aldri ;-)

mandag 1. august 2011

Pinnekrokens augustufordring

Pinnekrokens augustutfordring er "Ved sjøen / Uteliv". Jeg er definitivt ingen strandløve, og har derfor fokusert på uteliv. Mitt inspirasjonsbidrag ble derfor Pickles' sin nydelige jentetunika, Enkel Kittel med hette. To søte kusiner har fått hver sin. Herlige plagg som kan brukes ute nå på sensommeren og inne utover høsten. Kombinasjonen ull og bomull gir slitesterke og passe varme plagg.

Den grønne er strikket i Drops Merino Extra Fine og Viking Bjørk. Jeg tok en sjanse på str 2-3 år, men ser at den blir snau utover. Pyttsann, da blir det nok ny på vesla - for denne var virkelig lett og gøy å strikke.


Den blå er strikket i Drops Merino Extra Fine og SandnesGarn mandarin Petit. Jeg la opp til en litt mindre str og felte litt sjeldnere for å få den litt smalere i modellen. Med det bommet jeg også litt på beregningen av antall masker på brystet, slik at jeg måtte legge opp noen ekstra masker fremme og med det endre halsåpningen litt fra det opprinnelige mønsteret.

3 kommentarer:

PrinsessaPåErta sa...

Superfine! Også to små søte jenter :)Denne vil jeg også strikke!

Ann Kristin sa...

De var supre. Har jo sett den grønn i live mens den blå var under arbeid. Skjønner at du ble ferdig på vei hjem fra ferie

enel sa...

Det var intensivt arbeid på båten og søndag formiddag før bursdagsselskapet ;)