Velkommen innom til min kaotiske håndarbeidsverden. Bloggen ble startet for å motivere meg selv til å fullføre noen ufo'er, men helt kvitt dem blir jeg nok aldri ;-)

tirsdag 14. februar 2012

Finlandslue til en jeg er glad i

Pinnekroken har denne måneden hatt utfordringen "Til en du er glad i!" Dette blir et av mine bidrag der.

Stjerna har lenge trengt ei varm og god lue, som også dekker litt i halsen. Ei finlandslue, som det også kalles.Hun er ganske bestemt på hva hun liker og ikke liker; spiss eller dusk var helt uaktuelt - den skulle være flat oppå, helst rosa, men lilla kunne gå til nød, også blomster - maaaange blomster!

Vel, resultatet ble ei ordentlig jentelue, som neppe fetteren kommer til å få lov til å arve... ;)


Nøstebarn oppskrift. Utsiden er strikket i to-tråds merinoull. Jeg har strikket enkel perlestrikk og flettet flette på bakstykket i stedet for å følge oppskriften helt. Innsiden er strikket i silkeull, og da var jeg så trygg på fasongen at jeg strikket hele hetten i ett vha vendinger på toppen, slik at jeg slapp å sy sammen delene etterpå. Utsiden hadde nok også blitt finest slik, men da var gjort allerede gjort ;)Først da jeg var kommet halvveis opp på bakstykket oppdaget jeg at fletta gikk helt feil vei....

Innsiden av silkeull har en litt annen rosafarge, men jeg overlevde det siden det i praksis ikke synes noe særlig (kamera har gjort rosafargen litt ekstra grell her - den er ikke fullt så skarp ).


2 kommentarer:

ladybug sa...

En søt lue til en søt jente :-)

Takk for bidraget ditt i utfordringen vår.

-pinnekroken-

Monika sa...

Denne var utrolig søt!
Så flink du er.